Advies voor ouders; Stel digitale huisregels in met de Family Link App!
Doe je je kinderen een smartphone of tablet cadeau met de feestdagen? Het kan dan geen kwaad om Google Family Link in te stellen. Zo weet je zeker dat ze niks raars kunnen doen.
Zo werkt Google Family Link:
Kinderen gaan op steeds jongere leeftijd aan de slag met smartphones of tablets. Op zich niet erg, want met educatieve apps valt er veel te leren. Bovendien bieden YouTube, Netflix en videodiensten uren kijkvermaak om je kinderen bezig te houden. Maar niet elke app is even geschikt voor kinderen, en soms wil je zeker zijn dat ze niet te lang naar het scherm staren. Om vierkante ogen te voorkomen, heeft Google de Family Link-app voor Android-smartphones.
U kunt bijvoorbeeld een kinderslot op apps zetten en bedtijd voor smartphone of tablet instellen.
Via de Family Link-app maak je een gezinsgroep aan. Die bestaat uit de ouders, of beheerders, en kinderen, waarop de regels toegepast worden. De kinderaccounts gelden voor iedereen jonger dan dertien jaar. Zodra die leeftijd gepasseerd is, worden kinderen automatisch overgezet op een ‘volwaardige’ Google-account. Na het instellen kunnen ouders de accounts van hun kinderen beheren.

Kijk voor meer tips op
https://www.androidplanet.nl/tips/google-family-link-tips/

Meld je nu aan!

Meld je nu aan voor onze online informatieavond en open dag!

Direct naar