Beste leerlingen en ouders,

Wat een bizarre situatie is dit toch! We kunnen het nog steeds niet geloven dat de school dicht is. Het team van Brandenberg mist nu vooral het leuke en ongedwongen contact met de leerlingen. Een praatje, een grapje of even zeggen dat het wel goed komt. We hebben het allemaal nodig. Wij, maar ook jullie, onze leerlingen…

Op Brandenberg zijn wij eigenlijk een kleine stad met zo’n 600 inwoners. We hebben huisjes in de vorm van lokalen, bewoond door bijvoorbeeld mevrouw Verblakt, meneer Domen of meneer Franken. Tegenwoordig hebben we er een supermarkt, waar wij als inwoners gretig gebruik van maken (het is nog net geen hamsteren). Er is ook een kerk, gerund door meneer Verbunt en mevrouw Debets. Je mag er biechten als je iets fout hebt gedaan (de preek ontvang je daarna gratis) en je kunt er om advies vragen. We hebben zelfs ons eigen dialect. Iedere maand komen er nieuwe woorden bij. Skeer (blut), een garro (sigaret) en een fix hebben (verkering hebben) zijn onze laatste aanwinsten. De stad Brandenberg is voor veel van ons een thuis. Een plek waar de inwoners zichzelf mogen zijn, waar ze gehoord worden en zich kunnen ontwikkelen tot mooie mensen. In deze stad horen we bij elkaar.

Het gevoel van “bij elkaar horen” vinden wij erg belangrijk om vast te houden. Het geeft energie, het geeft het gevoel dat je ertoe doet, het geeft positiviteit!

Dus dit is het idee. Op INSTAGRAM hebben we een tijdelijke “Brandenbergstad” gecreëerd onder de naam:

brandenberg_op_insta

Via dit account worden onder andere leerlingen in het zonnetje gezet, positieve quotes geplaatst en typische of grappige uitspraken van leerlingen of collega’s van Brandenberg gedeeld. Ook gaan we proberen om muziek van en door leerlingen en collega’s van Brandenberg erop te plaatsen. Dit alles om op een leuke manier het contact met jullie te behouden.

Dusss…

  1. We willen natuurlijk zoveel mogelijk inwoners van Brandenberg op instagram krijgen, dus heb je instagram? Voeg brandenberg_op_insta toe!
  2. Om de online stad levend te houden hebben we “content” nodig. Materiaal om te plaatsen op ons account. We hebben zelf hier al wat ideeën over, maar misschien hebben jullie nog veel betere ideeën. Heb je een leuk idee? Stuur ons dan via instagram een bericht.

Pas goed op jezelf en hopelijk zien we jullie allemaal in onze Brandenbergstad!

 

Groetjes,

Team Brandenberg

Meld je nu aan!

Meld je nu aan voor onze online informatieavond en open dag!

Direct naar