Onlangs bezochten meer dan 200 leerlingen van het Beroepscollege, locatie Brandenberg het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. De voltallige onderbouw van Brandenberg genoot van een voorstelling van het Nationale Theater. “Dit is niet alleen leuk, dit is ook leren”, aldus docent Eric Brandt. “Want op Brandenberg willen we dat leren leuk is!”

Het initiatief komt van de vaksectie Nederlands. De vakgroep vindt het belangrijk dat leerlingen minimaal 1 keer in hun middelbare schoolcarrière een theaterstuk bijwonen. Tegenwoordig gaan jongeren niet vaak meer naar een toneelstuk, terwijl dit juist enorm belangrijk is voor hun inlevingsvermogen, sociale vaardigheden en emotie.

Het stuk werd gespeeld door Het Nationale Theater en heet ‘Revolutions’. Het is een zenuwslopende science fiction thriller en speelt in de toekomst. Het gaat onder andere over controle en macht. Over massasurveillance en mediadominantie. Maar ook over moed, strijdvaardigheid en alles wat er nodig is om de macht omver te werpen en een nieuwe wereld te beginnen.

Direct naar