Afgelopen maandag 18 maart hebben 20 leerlingen van leerjaar 3 en 4 van de afdeling Dienstverlening en Producten van het beroepscollege, locatie Brandenberg uit Langraaf meegeholpen bij een feestelijk sportevenement van ONLY FRIENDS in sporthal Strijthagen.

De leerlingen van Brandenberg mochten leerlingen Jan Baptist, een school voor speciaal onderwijs en leerlingen de BSO van Strijthagen, alsmede cliënten van Op de Bies begeleiden.  Het was een zeer gevarieerde groep. Daardoor konden de leerlingen kennismaken met verschillende niveaus van denken en doen.

ONLY FRIENDS is een organisatie die al bestaat in Amsterdam en Utrecht. De organisatie is heeft zich ten doel gesteld om mensen met een beperking en ouderen met een verhoogd gezondheidsrisico aan het sporten te krijgen.  De stichting wil nu ook in Limburg aan de slag. Afgelopen maandag werd in Landgraaf het startschot gegeven.

De leerlingen van Brandenberg kwamen met een ervaring rijker en bovendien erg enthousiast terug op school. “Onze kids hebben vandaag proefondervindelijk geleerd dat het leven niet bij alle mensen vanzelf gaat”, aldus docent Sander Pauwels. “Ze hebben zich prima ingezet. Ik ben vandaag alweer een trotse leraar!”

Meld je nu aan!

Meld je nu aan voor onze online informatieavond en open dag!

Direct naar